lördag 13 november 2010

Sleep Cycle alarm clock

Om appen
Appen Sleep Cycle har precis gjort en enormt stor uppdatering vilket är anledningen till att recenserar den. Förr runt ett halvår sedan var den väldigt populär, men på senare tid har den sjunkit i både popularitet och betyg. Nu tror jag dock att det kommer gå upp efter denna enorma uppdatering.

Sleep Cycle är en lite annorlunda väckarklocka. Du sätter appen i laddningsläge och sedan lägger du iphonen på sängen. När du sover noterar appen när och hur mycket du rör dig. På så sätt kan appen räkna ut hur djupt/lätt du sover. Detta visas i ett diagram när du vaknar. Grejen med appen är att den räknar ut när du sover som lättast, och väcker dig då. Det gör att du vaknar mycket piggare. Du kan ställa in när du senast vill bli väckt, och tidigaste tiden som du vill bli väckt. Då bäcker dig appen då du sover som lättast inom detta tidsinterval. Smart va?

Mina åsikter
Efter uppdateringen så har appen blivit riktigt bra. Man kan t.ex. få ett diagram över sömnen utan alarmklocka. Du kan ha vad du vill som väckningssignal (från ipod appen). Dem har fixat en snoozefunktion. Du behöver inte omkallibrera då du byter säng. Det här är bara några få exempel.

Jag slutade använda appen för ca 4 månader sedan. Men nu efter uppdateringen så kommer jag definitivt att testa den igen. Klicka här för att veta hur mitt test gick.

Pris
7 kr. Anledningen till det låga priset är antagligen för att skaparna vill ha så många kunder som möjligt, stället för få kunder som betalar mycket. Då hamnar de högre upp på topplistorna och blir på så sätt den självklara "väckerklockaappen". Det är vad jag tror.

Betyg
Som det ser ut nu så är det en solklar femma. Appen har blivit mycket mer smart och välstrukturerad. Dessutom är appen riktigt billig.

5/5

OBS!
Fungerar inte på tempurmadrasser. Om du inte vet vad det är så är det en speciell madrass som är ganska hård men som efter ett tag formar sig efter din kropp. Eftersom dem är ganska speciella så bör du känna till om du har en sådan eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar