torsdag 25 november 2010

Rat On A Skateboard

Om Appen
För två dagar sedan släppte Donut Games det nya spelet Rat On A Skateboard. Självklart påminner spelet deras tidigare spel i "Rat On A-serien" som jag kallar det. Jag syftar då spelen Rat On A Scooter XL (klicka här för recensionen) och Rat On The Run. Menyerna är väldigt lika och upplägget är väldigt likt - man ska samla poäng genom att fånga bl.a. ostar. Men ändå är Rat On A Scateboard så unikt.

Spelet går ut på att man ska samla poäng och överleva så länge som möjligt. Det blir svårare och svårare ju längre fram man kommer, och spelet slutar inte för ens man "dör". Så långt fram är spelet likt de andra "Rat On A-spelen". Dock så är själva sättet man tar sig fram på samt samt samlar poäng helt annorlunda.

Du är en råtta på en skateboard och du kan samla poäng genom att samla ostar, göra tricks som klickflips, samla stjärnor, hoppa på vissa saker, grinda mm. Samtidigt ska du undvika att köra in i saker eller åka på bananskal.

Det finns tre olika "spellägen". Två av dessa heter "POWER STUNTS" och "BANANA HARBOR". I det först nämnda läget ska man helt enkelt samla så mycket poäng som möjligt och alla typer av hinder och möjligheter att samla poäng finns med. I det sist nämnda spelläget ska man undvika att åka på bananskal som frekvent flyger ned från skyn. Det finns inte lika många möjligheter att skaffa poäng i detta spelläge. Båda dessa spellgen håller på tills man dör.

Det tredje spelläget är väldigt speciellt. Där finns det en massa "levlar". Man får bara möjligheten att spela en level först. För att låsa upp nästa måste man klara den första leveln. Man klarar leveln genom att få ett visst antal poäng. Ju mer poäng man får desto fler guldstjärnor får man på just den leveln (max tre stycken guldstjärnor totalt).

Mina åsikter
Jag tycker att spelet är helt fantastiskt bra. Det känns mycket proffsigare och "dyrare" (dvs. mer påkostat) än Rat On A Scooter XL. Det finns så mycket olika hinder och sätt att få poäng på, vilket gör att det inte lätt blir långtråkigt. Dessutom är miljörena väldigt snygga. Det nya dem infört, levlarna, är väldigt roligt.

Pris
7 kr

Betyg
Spelet får en solklar femma av mig. Det är riktigt klockrent helt enkelt.

5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar